Behandling af ensomhed

En oplevelse af ensomhed kan have mange forskellige årsager. Der kan skelnes mellem den forbigående, den situationsbestemte og den kroniske ensomhed. Har du muligvis brug for behandling af ensomhed på Fyn, så læs med her!

Vi har formentlig alle oplevet den forbigående ensomhed. Den kan komme og gå på et splitsekund, og varer højst et par timer. Måske sidder ens partner foran PC´en eller en avis, når man selv ønsker at tale om noget vigtigt. Eller man kan opleve, at alle ens familie, venner og naboer tager afsted i byen en lørdag aften, mens man selv sidder derhjemme.

Mange har også oplevet den situationsbestemte ensomhed, som kan udløses af flytning fra en landsdel til en anden, opløsning af parforhold eller dødsfald af en nærtstående person. De tilfælde vil ofte være forbundet med stor sorg, angst og depressionslignende symptomer, ligesom det også er normalt at være plaget af fysiske symptomer som spiseforstyrrelser, søvnproblemer, hovedpine m.m. Den form for ensomhed går over igen, men typisk varer den op til et år eller endda længere.

 

Behandling af kronisk ensomhed

Den kroniske ensomhed er mere udefinerbar; her er der ingen bestemt årsag. Netop som en kronisk tilstand kan den vare ved i årevis og forringer livskvaliteten i alvorlig grad. Symptomerne er her de samme som ved den situationsbestemte ensomhed. Eksempler på årsager kan være det omsorgssvigtede barn, som måske har været udsat for seksuelle overgreb, forældrenes alkoholmisbrug eller andre psykiske og fysiske overgreb. Det kan være det intelligente barn, eller endda det rige barn. Umiddelbart kan det være svært at se ligheden, men ikke desto mindre er der en række oplevelser, som flere af dem kan genkende, nemlig stigmatisering, hemmeligholdelse, forladthed og mobning; oplevelser som fortsætter langt ind i voksenlivet. Læs mere om hvilke psykoterapeutiske behandlinger vi tilbyder her!

Behandling af ensomhed | ensomhed hillerød | kronisk ensomhed