Samtale efter seksuelt misbrug eller overgreb?

Seksuelle overgreb dækker over forhold som voldtægt, incest, pædofili samt andre fysiske og psykiske seksuelle krænkelser. At have været udsat for seksuelle overgreb kan være forbundet med mange vanskeligheder. Netop derfor kan det være en god idé at modtage behandling efter seksuelt misbrug eller overgreb.

Når ens grænser bliver overskredet af fysiske og/eller psykiske overgreb, vil man efterhånden miste fornemmelsen af egne rettigheder og behov. I stedet kan man blive meget fokuseret på andres behov og ønsker, og hele tiden forsøge at tilpasse sig aktivt. Det har ofte store konsekvenser for livet fremover, og man taler om senfølger af seksuelle overgreb.

 

Samtale efter seksuelt misbrug, med samtaleterapi eller psykoterapi!

Nogle af de typiske senfølgerne hos voksne kan være angst, posttraumatisk stressforstyrrelse PTSD, tilbagevendende depressioner, lavt selvværd, vrede, mistillid, spiseforstyrrelser, selvskadende adfærd, stof- og alkoholmisbrug m.m.

Her vil samtaleterapi være en hjælp til at kunne håndtere de udfordringer, som de seksuelle overgreb har medført senere i livet. Det kan til tider være en god idé at arbejde med de traumaer man har været igennem, sådan så de ikke længere påvirker en. Med samtaleterapi eller psykoterapi kan du arbejde igennem disse overgreb

Læs mere om hvilke psykoterapeutiske behandlinger vi tilbyder her!

behandling efter seksuelt misbrug